viernes, 15 de enero de 2010





Aquesta setmana el Jordi ens porta quatre llibres recent sortits del forn, el primer d'ells és El Libro de los padres de Miklós Vamós, una novel·la que ens trasllada des del 1.705 fins el 1.999 a través de les històries particulars dels primogènits de dotze generacions d'una mateixa família.
El segón llibre que us volem recomanar és La brújula de Noé d'Anne Tyler, que ens explica la història de Lian Pennywell que és un sexagenari que acaba de perdre la seva feina. Lluny d'entristir per una cosa que mai li havia interessat realment, s'ho pren com una senyal. És just el que necessita per endinssar-se en l'última fase de la seva vida, en la qual recapitular i preparar-se per al final. Una novel·la serena i plena d'humor sobre la capacitat que té la vida de donar segones oportunitats a aquells que estàn preparats per això.
El tercer llibre, no és una novetat en sí ja que porta uns mesos a les estanteries, L'home del pijama de seda de Marius Carol ens descobreix els tres llargs estius de Truman Capote a Palamós a principis dels seixanta mentre acabava d'enllestir A Sang freda.
I ja per acabar una biografia: Francesc de Borja, el duc sant de Josep Piera, un intens treball de recerca amb una prosa elegant i propera amb el qual Piera ens presenta la vida d'aquest personatge.
I això és tot fins la setmana que ve.

jueves, 14 de enero de 2010

El Carajillo 13-01-10





Doncs tornem a parlar amb el nostre cambre preferit després de les vacances de nadal, el tema? doncs això les vacances.

L'estrena 14-01-10



Y ja en van 207 adaptacions, en aquesta ocasió però diuen que la cinta de Guy Ritchie és de les més fidedignes, Sherlock Holmes protagonitzada per Robert Downey Jr. i Jude Law trenca molts dels mites falsos del personatge, com per exemple la típica boina o l'envergadura de la figura del dr. Watson. Així doncs per tots els que us agradi el cinema de misteri i acció teniu una nova revisió de Sherlock Holmes.

miércoles, 13 de enero de 2010

El Videoclub 11-01-10



Tornem de festes recomanant-vos tot un clàssic, tota una lliçó de cinema, el debut de Sidney Lumet. 12 hombres sin piedad ens explica la història o els interiors de les del·liberacions d'un jurat popular dels Estats Units en un cas d'homicidi i amb la pena de mort de pel mig. No te cap desperdici.