jueves, 12 de noviembre de 2009

L'Estrena 12-11-09



Avui us recomanem 2012 una pel·lícula de Roland Emerich, sí, sí una altra pel·lícula de la fí del món i aquesta setmana hi havia molt on triar, però si alguna vegada volem mirar una pel·lícula d'aquesta temàtica que millor que fer-ho als cinemes amb un bon grapat de crispetes i aquestes pantalles tamany XXL, i els actors - John Cusack, Woody Harrelson, Danny Glover,... - bé s'ho valen.




Una setmana més el Jordi Rius ens recomana alguna de les moltes novetats editorials de l'estat; aquesta vegada ens acosta cinc llibres molt interessants. Si puguessiu tornar enrere per canviar les coses de que us penediu ho farieu? Aquesta és la pregunta que ens vol plantejar El Mejor Regalo de Glenn Beck.
Fín es la primera novel·la de David Monteagudo i promet molt, novel·la d'atmosfera tèrbola amb certa filiació buñuelesca, exel·lents el·lipsis i fèrtils misteris.
Contínuem amb més novel·la ara ja amb un autor consagrat com és Haruki Murakami que l'editorial Empúries edita una de les seves primeres novel·les en català, Despietat Pais de les meravelles i la fí del món és el títol amb el que Murakami va començar a ser reconegut internacionalment.
I finalment torna l'autora de la Maternitat d'Elna per continuar rebuscant en la memòria hitòrica oral; En aquesta ocasió Assumpta Montellà amb el seu Contrabandistes de la llibertat ens parla dels passadors que eren quí s'encarregaven d'ajudar a traspassar la frontera pels pirineus en plena guerra civil i més tard en la segona Gran Guerra.
En fí un altre grapat de llibres per posar a la llista.

miércoles, 11 de noviembre de 2009

Sense Fronteres, 12/11/09




La Raquel Colomina ens fa una proposta de viatge que ens porta fins a Boltaña, una bonica població del pirineu de Huesca. Més info: www.tma-viajes.com.

El Prestatge, 11/11/09




El prestatge ens porta a parlar de Truman Capote i d'una de les seves obres més conegudes, 'A sang freda'. La Mireia Sans ens ha comentat la biografia de l'autor i el resum de l'obra. Podeu fer els vostres comentaris, si hi teniu coses a dir!

lunes, 9 de noviembre de 2009

La mediterrània al plat. L'oli 30/10/09




Agustí Romero és membre del Centre de Recerca Tecnològica Agroalimentària IRTA. Treballa a Mas de Bover (Camp de Tarragona) on s'elabora oli d'oliva verge extra. Hem parlat amb ell per a saber quins són els processos que calen per a obtenir el líquid daurat. Per cert, també teniu la possibilitat d'escoltar l'entrevista a la web de l'IRTA! www.irta.es

El Videoclub 09-11-09



Estrenada el 1993 i dirigida per Jim Sheridan avui us volem recomanar una gran pel·lícula que va guanyar l’Ós d’or de la Berlinale del 1994; es tracta del film En el Nom del Pare que ens explica la història de Gerry Conlon ( Daniel Day-Lewis ) un noi que ha crescut en l'atormentada Belfast de 1970 i que es dedica a robar xavalla pel seu barri, però arran d’un problema amb l’IRA el seu pare l’envia a Londres on acabarà en el lloc equivocat a l’hora equivocada, cosa que fa que el confonguin amb un terrorista i el condemnin a cadena perpètua a ell i al seu pare. Amb l’ajuda d’una advocada dedicada a la causa es proposa demostrar la seva innocència i netejar el nom del seu pare. Basada en el llibre escrit pel mateix Gerry Conlon aquesta pel·lícula explica un dels episodis més vergonyosos i lamentables de la justícia de la Gran Bretanya.

domingo, 8 de noviembre de 2009

Mediterrània al plat. El iogurt, 09/11/09




Albert Riera, responsable de comunicació de La Fageda, ens parla de l'elaboració i composició dels iogurts d'aquesta contrada, a la comarca de la Garrotxa.